Nga 15 marsi, qytetarët e Kosovës obligohen të vendosin gomat e verës

Temperaturat kanë filluar të rriten e bashkë me të edhe nevoja për të ndërruar gomat e dimrit. Sipas ligjit në Kosovë, nga data 15 nëntor deri më 15 mars, qytetarët janë të obliguar të pajisin veturat me gomat e dimrit ndërsa nga 15 marsi do filloj  sezona verore. Me ngritjen e temperaturave, gomat e dimrit bëjnë shumë zhurmë, konsumohen më shumë dhe koha e frenimit është me e gjatë. Andaj, sygjerohen të gjithë shoferët që me ngritjen e temperaturave të bjënë ndërrimin e gomave me kohë dhe të kujdesen për presionin e ajrit pas vendosjes.

Recommended Posts