Në të gjithë botën çdo 30 sekonda dikush vdes nga aksidentet në rrugë, ndërsa për secilën vdekje ka të paktën 20 të lënduar. Sipas statistikave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, këmbësorët dhe shoferët kanë më shumë gjasa të vdesin si pasojë e aksidenteve në vendet e varfëra. Përafërsisht 752 këmbësorë vdesin në rrugë çdo ditë, ndërsa 786 motoçiklistë vdesin çdo ditë në aksidente në nivel global.

Vendet më pak të zhvilluara kanë një numër më të madh të viktimave në rrugë, gjë që është kryesisht për shkak të infrastrukturës së dobët, standardeve më të këqija të sigurisë së automjeteve dhe ligjeve joadekuate.

Ndërsa ne po u prezantojmë me vendin më të sigurtë në bazë të raportit të gjendjes globale të OBSH-së për Sigurinë Rrugore:

 1. Mikronezia

Sipas raportit të OBSH, Shtetet Federale të Mikronezisë kanë rrugët më të sigurta në planet, me 1.9 vdekje në rrugë për 100,000 njerëz dhe me vetëm 2 vdekje në rrugë përgjatë një viti.

Recommended Posts