“Zjarrvënia” është një nga temat më të diskutuara ditëve të fundit, anë e mbanë Kosovës njerëz të ndryshëm kanë vendosur që të djegin arat e tyre, mbeturinat apo gomat me qëllim të “pastrimit” të ambientit.

Zjarrvëniet e tyre kanë ndikuar negativisht duke e ndotur ambientin në përmasa masive, përveç kësaj kanë rrezikuar edhe zonat për rreth dhe vendbanimet në afërsi.

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë së Kosovës bën apel që qytetarët ta ruajnë ambientin sepse zjarrvëniet shkaktojnë dëme të mëdha në infrastrukturë, ambient dhe në jetët tona.

Ruajeni ambientin duke mbrojtur mjedisin dhe duke ricikluar, djegia nuk është zgjidhja e duhur.

Recommended Posts