Vetura e njohur Volkswagen Golf është një veturë e prodhuar nga prodhuesi gjerman i veturave Volkswagen që nga viti 1974.

Ky lloj i veturave, ka një numër të madh të përdoruesve në treg në mbarë botën, në të shtatë gjeneratat e tij, me pamje të ndryshme.

Madje, siç thuhet tutje, që atëherë, kjo veturë ka zënë vendin e veturës më të shitur nga Volkswagen dhe një nga tre veturat më të shitura në botë.

Siç bëhet e ditur, mbi 30 milionë kopje janë shitur deri në vitin 2013.

Modele të ndryshme u shfaqën në çdo brez, si Golf GTI ose Golf Cabrio, ose ato që u shitën vetëm në tregje të caktuara, si Golf Rabbit.

Si rezultat i suksesit, Volkswagen Golf ka fituar shumë çmime përgjatë historisë. 

Recommended Posts