Është Dita e Tokës, dita kur një miliard njerëz festojnë për harmoninë me planetin.

Është Dita e Tokës dhe njëkohësisht momenti më i përshtatshëm për të menduar për planetin në të cilin jetojmë dhe se si ta shpëtojmë.

Çdo vit më shumë se një miliard njerëz marshojnë nëpër rrugë në nder të mbrojtjes së mjedisit.

Çfarë është Dita e Tokës?

E festuar çdo vit në datën 22 Prill, Dita e Tokës synon të shtyjë njerëzit nga e gjithë bota të jenë miqësorë me mjedisin.

Kjo mund të nënkuptoj shtimin e mbetjeve të riciklueshme, punën vullnetare për një projekt të gjelbër lokal apo implementimin e paneleve diellore në shtëpi.

Eventi i parë i Ditës së Tokës, i cili u organizua në Amerikë rreth pesë dekada më parë (viti 1970), është konsideruar si fillimi i lëvizjeve të para moderne mjedisore.

6 mënyra për të festuar Ditën e Tokës:

  • Mbillni ushqimet tuaja
  • Eliminoni përdorimin e letrës
  • Mbillni një pemë
  • Mjaft konsumuat plastikë
  • Recikloni
  • Investoni në energji të rinovueshme

Recommended Posts