“Audi”, prodhuesi gjigant i automjeteve luksoze ka njoftuar ndalimin e prodhimit të modeleve TT dhe R8.

Kjo, sipas drejtorit ekzekutiv Bram Schot, për arsye që të investojë 14 miliardë euro në automjetet elektrike.

Kjo e ka një të mirë, sepse kompania prestigjioze ka njoftuar ardhjen e një modeli të ri luksoz të flamurtarit të kompanisë “Audi A8”.

Pas hedhjes në treg të modeleve të reja, disa kompani përfshirë këtu “Volkswagen”, regjistruan rënie të shitjeve dhe të të ardhurave vitin e kaluar.

Duke filluar nga viti 2025, “Audi” synon të ketë 10 modele hibride dhe 20 modele krejtësisht elektrike në treg.

Recommended Posts