Kjo javë do të jetë historike.

Në mbi 150 vende, njerëzit janë mobilizuar që të dalin në greva paqësore nga data 20 shtator deri më datën 27 shtator duke e mbështetur kauzën “climate strike” të ambasadores  Greta Thunberg .

 Greta dhe shumë mbështetës tjerë po kërkojnë përfundimin e “epokës së karburantit”.  

Të rinjtë në mbarë botën kanë planifikuar greva çdo të premte.  “Të Premteve për Ardhmërinë dhe klimën”, poi  bashkohen edhe miliona të rritur në gjithë botën.

Kësaj kauze i është bashkuar edhe Prishtina me disa aktivitete.

Recommended Posts