“Continental” zhvillon një gomë që mund të fryhet vetvetiu kur drejtoni makinën

Furnizuesi i automjeteve dhe specialisti i gomave Continental ka zhvilluar një koncept novator të gomave që mund të fryhet vetë në lëvizje.

Goma, e quajtur C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified), përmban sensorë që gjenerojnë dhe vlerësojnë vazhdimisht të dhëna në lidhje me thellësinë e shkallës, dëmtimin e mundshëm, temperaturën e gomave dhe presionin e gomave. Informacioni i mbledhur nga këta sensorë transmetohet në ContiConnect Live ku dikush mund të menaxhojë nga distanca gjendjen e gomës.

Sidoqoftë, ky nuk është aspekti i vetëm interesant i konceptit.

Goma C.A.R.E. nga Continental gjithashtu ka pompa centrifugale të ndërtuara në timon. Ndërsa automjeti përshpejton, forcat centrifugale të krijuara brenda timonit veprojnë në pompë për të gjeneruar ajër të ngjeshur.

Continental thotë se kjo teknologji PressureProof është për të siguruar që goma është gjithmonë në presionin e duhur për të përmirësuar efikasitetin dhe për të lëshuar emetimet e CO2. Ajri i tepërt i ngjeshur i krijuar nga forcat centrifugale ruhet në një rezervuar të integruar që mund të dërgojë me shpejtësi presion në goma nëse është e nevojshme.

Prodhuesi i gomave nuk ka thënë kur dhe nëse një teknologji e tillë mund të hyjë në linjën e prodhimit. Ajo që thotë është se teknologjia e tillë e gomave mund të sigurojë një formë efektive të menaxhimit të gomave për flotat moderne robo-taksi duke rritur performancën dhe optimizuar kostot.

Një gomë e tillë mund të ndihmojë gjithashtu në ndihmën në efikasitetin e automjeteve të elektrizuara dhe vetë-drejtuese të pronave private.

Recommended Posts