Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit:

Duke u bazuar  në statistikat e publikuara nga Policia e Kosovës për ditën që lamë pas, në trafik janë shqiptuar gjithsej 672 tiketa, janë regjistruar 45 aksidente trafiku ku 20 prej tyre ishin aksidente me persona të lënduar, ndërsa 1 ishte me fatalitet.

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit:

Duke u bazuar  në statistikat e publikuara nga Policia e Kosovës për ditën që lamë pas, në trafik janë shqiptuar gjithsej 1406 tiketa, janë regjistruar 41 aksidente trafiku ku 14 prej tyre ishin aksidente me persona të lënduar, ndërsa nuk kishte asnjë me fatalitet.

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit:

Duke u bazuar  në statistikat e publikuara nga Policia e Kosovës për ditën që lamë pas, në trafik janë shqiptuar gjithsej 1157 tiketa, janë regjistruar 27 aksidente trafiku ku 7 prej tyre ishin aksidente me persona të lënduar, ndërsa nuk kishte asnjë me fatalitet.

Kujdes kur ngisni në mjegull!

Kujdes kur ngisni në mjegull!

Në pozitat e ulëta gjeografike ka filluar shfaqja e mjegullës së përzier me tymra industrial.

Kjo situatë shpeshherë mund të jetë e rrezikshme për ngasësit dhe këmbësorët, për shkak të zvogëlimit të dukshmërisë. Mbani nën vëzhgim rrugën  për ndryshime të papritura të dukshmërisë.

Përdorni dritat e mjegullës, këto drita mundësojnë që të shihni më qartë rrugën dhe në të njëjtën kohë e bëjnë automjetin tuaj të dukshëm për pjesëmarrësit e tjerë në komunikacion, nëse nuk keni drita të mjegullës, ndizni dritat e zakonshme, mos ndizni dritat e gjata, ngasja me drita të gjata mund të reflektojë në mjegull, duke e zvogëluar akoma më shumë dukshmërinë dhe e bëjnë veturën të padukshme për shoferët tjerë.

Mos shpejtoni! Shpeshherë mjegulla krijon iluzion optik duke i bërë shoferët të mendojnë se po shkojnë më ngadalë se ç’janë.

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit:

Duke u bazuar  në statistikat e publikuara nga Policia e Kosovës për ditën që lamë pas, në trafik janë shqiptuar gjithsej 1529 tiketa, janë regjistruar 31 aksidente trafiku ku 14 prej tyre ishin aksidente me persona të lënduar, ndërsa asnjë me fatalitet.

Vendi me shpejtësinë më të ulët të lejuar në BE

Vendi me shpejtësinë më të ulët të lejuar në BE

Holanda do të bëhet zyrtarisht vendi me shpejtësinë më të ulët të lejuar në Bashkimin Evropian

Holanda planifikon të zvogëlojë shpejtësinë e lejuar nëpër autostrada nga 130 në 100 kilometra në orë në përpjekje për të zvogëluar emetimet e gazrave, raporton Financial Times.

Me këtë masë, Holanda do të bëhet zyrtarisht vendi me shpejtësinë më të ulët të lejuar në Bashkimin Evropian.

Kryeministri Mark Rutte tha se qeveria Holandeze do të merr një masë jopopullore në mënyrë që të zvogëlon emetimet e gazrave të azotit të prodhuar nga industria e blegtorisë për të përmirësuar gjendjen mjedisore.

Makinat do të mund të ngasin në kufirin aktual të shpejtësisë ndërmjet orës 7 pasdite dhe 6 të mëngjesit.

Gjykatat në Holandë gjithashtu kanë ndaluar ndërtimin e 18,000 projekteve të infrastrukturës dhe rreth 75,000 shtëpive të planifikuara për vitin e ardhshëm, pasi shteti deri më tani nuk ka qenë në gjendje të zvogëlojë ndotjen nën objektivin e saj vjetor.

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit:

Duke u bazuar  në statistikat e publikuara nga Policia e Kosovës për ditën që lamë pas, në trafik janë shqiptuar gjithsej 1445 tiketa, janë regjistruar 31 aksidente trafiku ku 12 prej tyre ishin aksidente me persona të lënduar, ndërsa 1 aksident ishte me fatalitet.

AMCK në bashkëpunim me Eurogomën vijnë me një ofertë fantastike

AMCK në bashkëpunim me Eurogomën vijnë me një ofertë fantastike

Përveç që do të pajiseni me gomat më kualitative në treg, ju do përfitoni 30% zbritje 3 vite garancion dhe një asistencë falas nga AMCK.

Është kjo oferta më e re nga Eurogoma në bashkëpunim me AMCK, ku secili konsumator që blen 4 goma nga cilido brend përfiton pakon SPECIALE nga AMCK.

Çka përmban pakoja SPECIALE e Asistencës?

*Asistencë rrugore (Një asistence ne vit)

*Riparime te mundshme (Ndërrim te gomave, Transport te lendeve djegëse, Ndërrim te siguresave, Aktivizim i energjisë me akumulator)

*Bartje deri ne 50 km

*Këshilla Ligjore

*Bashkëpunim i vazhdueshëm me kompanitë e mobilitetit jashtë territorit te Kosovës (Shqipëri, Maqedoni, Mal te zi dhe Serbi) *Informacion 24\7 – 365 dite

*Oferta Turistike

Kurdo që keni nevojë për ndihmë 24\7, e tëra që duhet të bëni është të telefononi pa pagesë 1919, ne do jemi aty për ju.

Oferta vlenë deri me 15 Dhjetor 2019.

Manastiri i Graçanicës

Manastiri i Graçanicës

Gjendet në qendër të Graçanicës. Manastiri i sotëm është rikonstruktim i një kishe të shek. XIV kushtuar Virgjëreshës Mari, e cila ishte ndërtuar në themelet e një bazilike të hershme krishtere të shek. VI.

Restaurimi më i madh në manastir është bërë nga fundi i shek. XVI, ku të gjitha hapjet në narteksin e jashtëm janë murosur dhe janë pikturuar afreske të reja.

Piktorët e famshëm nga Selaniku Mihajli dhe Evtihije i përfunduan afresket në kishën kryesore deri më 1321, prej të cilave Cikli i Festave të Mëdha, Mundimet dhe Mrekullitë e Krishtit janë më të njohurat. Enterieri i manastirit është i pasur me afreske.

Manastiri i Graçanicës është pjesë e trashëgimisë kulturore botërore në mbrojte të UNESCO-s. Bazuar në vlerat historike, artistike, shoqërore, shpirtërore, aseti Manastiri i Graçanicës në vitin 2016 është shpallur në mbrojtje të përhershme nga Këshillit i Kosovës për Trashëgimi Kulturore.

Ky tekst u bazua në informacionet e Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore.

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit:

Duke u bazuar  në statistikat e publikuara nga Policia e Kosovës për ditën që lamë pas, në trafik janë shqiptuar gjithsej 1555 tiketa, janë regjistruar 42 aksidente trafiku ku 23 prej tyre ishin aksidente me persona të lënduar, ndërsa nuk kishte asnjë me fatalitet.