Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit:

Duke u bazuar  në statistikat e publikuara nga Policia e Kosovës për ditën që lamë pas, në trafik janë shqiptuar gjithsej769 tiketa, janë regjistruar 32 aksidente trafiku ku 13 prej tyre ishin aksidente me persona të lënduar, ndërsa nuk kishte asnjë me fatalitet.

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit

Statistikat e përgjithshme mbi aksidentet rrugore në 24 orët e fundit:

Duke u bazuar  në statistikat e publikuara nga Policia e Kosovës për ditën që lamë pas, në trafik janë shqiptuar gjithsej 1067 tiketa, janë regjistruar 38 aksidente trafiku ku 16 prej tyre ishin aksidente me persona të lënduar, ndërsa 1 ishte me fatalitet.

Çfarë duhet të dini për sigurinë e gomave të makinës, gjatë verës?!

Çfarë duhet të dini për sigurinë e gomave të makinës, gjatë verës?!

Ndërsa temperaturat vazhdojnë të rriten, ne duhet të përqendrohemi tek sfidat që lidhen me motin e nxehtë. Fokusi jonë kryesor është se si të qëndrojmë në ambiente të freskëta, çfarë duhet të veshim dhe si të qëndrojmë të hidratuar, por diçka që shpesh anashkalohet është siguria në rrugë, duke përfshirë mirëmbajtjen e automjeteve dhe në veçanti, mirëmbajtjen e gomave.

Edhe pse shpesh anashkalohen, gomat janë ndoshta përbërësi më i rëndësishëm në automjetin tuaj dhe duhet pranuar, që gomat e duhura dhe mirëmbajtja e tyre janë të rëndësishme në çdo kohë të vitit, por kujdesi është veçanërisht i rëndësishëm gjatë muajve të verës, pasi rrugët e nxehta mund të kenë efekt të ndjeshëm tek ato.

Çdo problem i gomave, mund të kenë ndikim në frenim, rritjen e shpejtësisë, drejtimin dhe komoditetin. Edhe makina më e fuqishme nuk do të funksionojë siç duhet nëse nuk është e pajisur me gomat e duhura.

Eshtë e rëndësishme të siguroheni që gomat tuaja të jenë të fryra siç duhet. Nëse presioni i gomave është shumë i lartë, atëherë goma e prek gjithnjë e më pak tokën. Si pasojë, makina juaj do të ecë me vështirësi, dhe ju do të rrezikoni mundësinë e një shpërthimi të tyre.

Rrini në limitin e shpejtësisë dhe mos mbingarkoni makinën tuaj!!!

Shpejtësia e vogël shkakton më pak presion mbi gomat dhe si rrjedhojë ulë dëmin, ndërsa shpejtësia në periudha të gjata në rrugët e nxehta, do të rrisë temperaturën dhe fërkimin. Duke ecur ngadalë do të keni fërkim më të pakët, dhe fërkimi më i vogël do të thotë më pak nxehtësi. Më pak nxehtësi do të thotë më pak mundësi për një shpërthim gjatë kohës që jeni duke ecur me  shpejtësi të lartë.

Mos e mbingarkoni automjetin tuaj. Pesha e tepërt e vë presionin shtesë mbi gomat dhe krijon më shumë fërkime, duke i bërë ato të zgjerohen. Kjo ndodh kur temperaturat e rrugëve janë të larta. Është gjithashtu e nevojshme të mbani mend se mbingarkimi i makinës suaj rrezikon sigurinë tuaj.

* Ripublikuar nga materiali i portalit SCAN.

Njoftim për bllokim rruge

Njoftim për bllokim rruge

Federata e Auto Sporteve të Kosovës ka njoftuar përmes llogarisë së tyre zyrtare në Facebook se rruga Rozhajë- Pejë dhe anasjelltas do të bllokohet herë pas here gjatë datës 04-05 Korrik, 2020.

Për më shumë detaje, lexoni shkrimin e plotë mëposhtë;

“Me daten 04-05, Korrik, 2020 FASK organizon garën ndërkombëtare në bashkëpunim me CEZ “Kulla Hill Climb”-2020.

Për shkak të këtij eventi, gjatë këtyre dy ditëve, nga ora 12:00 deri në ora 16:00, në periudha të ndryshme kohore, herë pas here do të bllokohet rruga në drejtimin Rozhajë- Pejë dhe anasjelltas.

Lusim për mirëkuptim të gjithë qytetarët që do ta përshkojnë këtë rrugë gjatë këtyre ditëve.


Me respekt, FASK!”