Ndalohet qarkullimi i automjeteve për 7 orë në këtë pjesë të vendit

Informatë me rëndësi!

Në faqen zyrtare të Komunës së Mitrovicës përmes një komunikate është njoftuar se nga ora 13:00 deri në ora 18:00 do të ketë ndërprerje të qarkullimit të veturave dhe të gjitha automjeteve të tjera në aksin rrugor Mitrovicë- Bajgorë. Transmeton AMCK.

Për më shumë detaje, lexoni shkrimin e plotë më poshtë;

“Sot, me datë 29 prill, 2021, në aksin rrugor Mitrovicë-Bajgorë, do të ketë ndërprerje të qarkullimit të veturave dhe automjeteve tjera prej orës 13:00 deri në ora 18:00. Pas orës 18:00 qarkullimi në këtë aks rrugor do t’i kthehet kushteve normale. Kjo ndërprerje vjen si pasojë e nevojës për intervenim në aksin rrugor që lidh fshatrat Bare dhe Bajgorë me fshatrat tjerë ne komunën e Mitrovicës. Ky intervenim është i domosdoshëm për krijimin e kushteve të sigurisë për qarkullimin e mjeteve dhe për sigurinë e banorëve të zonës. Intervenimi në këtë aks rrugor është në koordinim të plotë me Policinë e Kosovës dhe organet tjera të sigurisë në trafik.Ju kërkojmë ndjesë për situatën e krijuar dhe shpresojmë në mirëkuptimin tuaj.”

Nga 1 Maji hyn në fuqi rregullorja e re për etiketat e gomave të BE-së

Nga 1 Maji hyn në fuqi rregullorja e re për etiketat e gomave të BE-së

Në muajin maj, do të vijnë edhe etiketat e reja të BE-së, të cilat do ta bëjnë më të lehtë krahasimin e gomave.

Europa do të jetë rajoni i parë në botë për të futur përdorimin e etiketës ngjitëse të akullit për gomat. Përveç kësaj, do të zbatohet simboli i borës dhe një kod QR, i cili do të lejojë një bazë të dhënash të madhe europiane.

Ndryshimi do të hyjë në fuqi më 1 maj dhe qëllimi i etiketave të reja është të ndihmojë klientët të krahasojnë goma të ndryshme dhe t’i drejtojë drejt zgjedhjeve më të sigurta dhe më miqësore me mjedisin.

Etiketat e gomave do të rinovohen në të gjithë Bashkimin Europian. Etiketat e reja do të jenë të detyrueshme në gomat e prodhuara pas prillit 2021 dhe gradualisht do të fillojnë të shfaqen për shitje. Gomat jo të mbingarkuara gjatë gjithë sezonit, verës dhe dimrit të shitura brenda BE-së morën etiketat e tyre të para në BE në 2012. Deri më tani, kërkesa për etiketë është aplikuar në veturat e pasagjerëve, SUV dhe gomat e furgonave ku informacioni i nevojshëm përfshinte rezistencën e rrotullimit, mbajtjen e lagësht dhe zhurma e jashtme e rrotullimit.

Tani etiketat po ndryshojnë dhe informacioni duhet të përfshijë gjithashtu kontroll në dëborë dhe akull, plus klasifikimet e mëparshme janë rinovuar dhe një kod QR do të shtohet në etiketë.

Gomat e kamionëve dhe autobusëve do të kenë gjithashtu etiketa. Sistemi i ri i etiketimit mund të drejtojë zgjedhjen e gomave për aktivitete tregtare, pasi kërkesat do të shtrihen në goma për kamionë dhe autobusë, ndërsa deri më tani etiketat janë përdorur vetëm në materialet e marketingut. Sidoqoftë, këto goma nuk do të kenë simbolin e akullit.

Në Mitrovicë vazhdon asfaltimi i rrugëve

Në Mitrovicë vazhdon asfaltimi i rrugëve

Faqja zyrtare e Komunës së Mitrovicës përmes një njoftimi zyrtar kanë bërë të ditur se është duke vazhduar rregullimi dhe asfaltimi i rrugëve. Transmeton AMCK.

Për më shumë detaje ju ftojmë të lexoni shkrimin e plotë:

“Në kuadër të realizimit të projekteve kapitale, përkatësisht rregullimit të infrastrukturës së përgjithshme në Komunën e Mitrovicës, e në veçanti infrastrukturës rrugore, është duke vazhduar rregullimi dhe asfaltimi i rrugëve në mënyrë që të lehtësohet mënyra e jetës së qytetarëve të komunës sonë.

Drejtoria e Infrastrukturës ka vazhduar me asfaltimin e disa rrugëve në lagjen Shipol, respektivisht në rrugët: ”Dervish Hima”, “Driton Maxhuni”, “Hasan Ferri”, si dhe disa segmente përgjatë rrugëve “Driton Maxhuni”, “Hodo Sokoli” si dhe rruga “Epiri”.Me këtë rast, për të parë më për së afërmi punët e kryera në asfaltimin e këtyre rrugëve, në vizitë ishte edhe drejtori i Infrastrukturë, Naser Muja, i cili ka shtuar se do të vazhdohet edhe me projekte të tjera për asfaltimin e rrugëve, kubëzimin dhe rregullimin e kanalizimeve sipas kërkesa të qytetarëve të komunës sonë.”– Thuhet në njoftimin zyrtar të Komunës së Mitrovicës.

12 Makinat ‘më të gjelbra’ për vitin 2021

12 Makinat ‘më të gjelbra’ për vitin 2021

Nuk duhet të jetë surprizë për audiencën  që makinat më të pastra në rrugë për 2021 janë të gjitha të elektrizuara deri diku. Kjo është sipas vlerësimeve më të fundit të “GreenerCars” të lëshuar nga Këshilli Amerikan për Ekonomi dhe  Efiçiencë të Energjisë (ACEEE). Rezultatet bazohen në një studim të mbi 1.000 modeleve, duke përfshirë automjete tradicionale me gaz ose me naftë, ose me sistem hibrid që kryejnë funksionin si në bateri ashtu edhe në benzinë, dhe modele të plota elektrike që funksionojnë vetëm nga bateritë ose qelizat e brendshme të karburantit të hidrogjenit. Prandaj, shtatë nga 12 modelet më të mira në listën e makinave më të pastra për vitin 2021 janë automjete me elektricitet të plotë (EV) ndërsa pjesa tjetër janë ose hibride me gaz/energji elektrike (HEV), ose hibride (plug-in) (PHEV) që lëshojnë shumë më pak dyoksid karbon (C02) sesa automjetet me energji tradicionale.

Lista e 12 Makinave Ekologjike  per vitin 2021 si vijon:

Hyundai Ioniq Electric EV.

MINI Cooper SE Hardtop EV.

Toyota Prius Prime PHEV.

BMW i3s EV.

Nissan Leaf EV.

Honda Clarity PHEV.

Hyundai Kona Electric EV.

Kia Soul Electric EV. 

Tesla Model 3 Standard Range Plus EV.

 Toyota RAV4 Prime PHEV.

Toyota Corolla Hybrid HEV|

 Honda Insight HEV.

Vlen të theksohet seemetimet e automjeteve kontribuojnë në rritjen e përqendrimit të gazrave të lidhura me ndryshimin e klimës. Për nga rëndësia, gazrat kryesorë që lidhen me transportin rrugor janë dyoksidi i karbonit (CO2), metani (CH4) dhe oksidi i azotit (N2O). Transmeton AMCK/.

MICK SCHUMACHER DHE JULIAN ALAPHILIPPE I BASHKOHEN FUSHATES GLOBALE #3500LIVES PËR SIGURI RRUGORE

MICK SCHUMACHER DHE JULIAN ALAPHILIPPE I  BASHKOHEN  FUSHATES GLOBALE #3500LIVES PËR SIGURI RRUGORE!

Më 16 Prill, me rastin e çmimit të madh Grand Prix Emilia Romagna, Fushata Globale e Sigurisë Rrugore FIA-JCDecaux #3500LIVES mblodhi forca të mëtejshëm me fillimin e një vizuali të ri. Duke i bërë së bashku shoferin e garave të FIA-s, Mick Schumacher dhe Kampionin Botëror të Rrugës UCI 2020, Julian Alaphilippe, ky aset i ri i fushatës synon të rrisë ndërgjegjësimin sa i përket nevojës  për të ndarë rrugën midis përdoruesve të ndryshëm.


Qarku i Imolas ka një vlerë të madhe simbolike për të dy ambasadorët e rinj: është vendi ku Mick Schumacher drejtoi Grand Prix-in e tij të parë Evropian të Formula 1 dhe është vendi ku Julian Alaphilippe u bë Kampion Bote Rrugor në vitin 2020, pas vendimit të UCI për të organizuar finishin  e UCI Road 2020 për Kampionatet Botërore në qarqet  e njohur të Imola, Enzo e Dino Ferrari.

Çdo ditë, më shumë se 3,500 njerëz vriten në rrugët e botës, duke përfshirë 500 fëmijë. Me qëllim të trajtimit të sfidës së sigurisë rrugore, Fushata # 3500LIVES thekson rolin që secili individ  mund të luajë në bërjen e rrugëve më të sigurta për të gjithë përdoruesit. Që nga viti 2017, fushata është përkthyer në 33 gjuhë dhe shfaqet në mbi 1,200 qytete në më shumë se 80 vende të Botës, çdo vit, falë mbështetjes së kompanisë numër një të reklamave dhe partnerit bashkëpunues  të fushatës JCDecaux. Mesazhet e fushatës do të përforcohen nga rregulli i ri i mbështetur nga Mick Schumacher dhe Julian Alaphilippe.

FIA dhe UCI po punojnë së bashku për të adresuar sfidën e sigurisë rrugore, veçanërisht duke promovuar fushatën # 3500LIVES të sigurisë rrugore dhe duke rritur ndërgjegjësimin për nevojën për të ndarë rrugën midis shoferëve, çiklistëve dhe  përdoruesve të tjerë të rrugës.

Sot, këmbësorët, çiklistët dhe motoçiklistët përbëjnë deri në 54% të gjitha vdekjeve në trafikun rrugor, ndërsa personat në veturë deri në 29%. Mungesa e infrastrukturës së dedikuar siç janë korsitë e biçikletave në disa vende i lë çiklistët të rrezikuar nga kjo mungesë  dhe dëmtimet e mëtutjeshme. Në prag të pandemisë COVID-19, gjithnjë e më shumë njerëz kanë ngurruar të përdorin transportin publik dhe kanë zgjedhur  mënyra alternative të transportit siç është : ecja, çiklizmi, motoçiklizmi, … duke e bërë kështu nevojën për të ndarë rrugën midis përdoruesve edhe më të rëndësishme.

Duke bërë thirrje sa i përket kampanjës   ‘Ndaj Rrugën’  Mick Schumacher dhe Julian Alaphilippe ftojnë të gjithë përdoruesit e rrugës që t’i binden ligjeve për  kufijtë  të shpejtësisë, të ngadalësojnë shpejtësinë në kushte  dukshme të zvogëluara, të sinjalizojnë synimet e tyre paraprakisht dhe të mbajnë një distancë të sigurt. Më konkretisht, ata inkurajojnë shoferët të jenë të vetëdijshëm për shtigjet e biçikletave dhe të sigurojnë një distancë të sigurt kalimi kur tejkalojnë çiklistët. Ata gjithashtu nxisin çiklistët të mbajnë  helmet mbrojtëse , sigurohuni që ata janë të dukshëm dhe duke  përdorur  shtigjet e biçikletave kur është e mundur. Transmeton AMCK/

5 gjërat kryesore që një vozitës i ri duhet ti ketë parasysh në komunikacion!

5 gjërat kryesore që një vozitës i ri duhet ti ketë parasysh në komunikacion!

1.Si të trajtohet një gomë e shfryer?

Ju tashmë e keni kaluar testin tuaj dhe jeni në rrugën tuaj të lirë si vozitës, por ju shfryhet goma gjatë ngasjes. Çfarë duhet të bëni? Ju duhet të skajoheni plotësisht nga rruga, edhe nëse goma shkatërrohet plotësisht. Atëherë ose mund të telefononi ndihmë në anë të rrugës për të ndërruar gomën dikush  për ju ose ta zgjidhni vetë problemin. Nëse keni një gomë rezervë, sigurohuni që të mos keni trafik para se të përpiqeni ta ndërroni vetë. Disa makina më të reja tani kanë një metodë të re e cila e lehtëson riparimin e gomës me anë të një mase (shkume) e cila aktivizohet duke u zgjeruar në rast aksidenti. Por nëse goma juaj është shkatërruar plotësisht, opsioni i vetëm është që ajo të zëvendësohet.

2. Si të trajtohet shenja me dritë “Kontrolloni motorin”?

Nëse drita juaj e motorit kontrollues ndizet dhe shoqërohet me ndonjë erë, zhurmë ose ndryshim të performancës së makinës, ndaloni veturën menjëherë. Nëse nuk ka ndonjë problem mirëpo drita e motorit është ndezur, është më mirë ta dërgoni makinën tuaj te një mekanik i besuar, i cili do të jetë në gjendje të diagnostikoj dhe t’ju informoj për problemin. Mirëpo nëse sapo keni mbushur karburantin dhe drita e motorit është ndezur, mund të tregojë që kapaku juaj është i lirshëm, ose vetura është e mbushur me karburant të gabuar.

3. Rregullat dhe  rregulloret.

Ekziston ligji për rregullat e trafikut ku përcaktohen të drejtat dhe detyrimet e pjesëmarrësve në komunikacion. Si p.sh  rregulla të ndryshme se çfarë mund të ndodhë nëse jeni duke përdorur celularin derisa jeni duke vozitur. Një ide e mirë është të hulumtoni saktësisht se çfarë kërkohet në varësi të vendit ku jetoni. Nëse jeni duke vozitur jashtë shtetit tuaj është më mirë nëse kontrolloni nëse ka ndonjë kërkesë shtesë para se të udhëtoni apo nëse patentë shoferin tuaj mund ta përdorni ndërkombëtarisht.

4. Si të vozisni në mot të keq.

Në një moment, ju do të keni rast të vozisni në një shi të madh ose dëborë. Dhe megjithëse këto raste  duhet të shmangen nëse mundeni, ndonjëherë është e pashmangshme. Sigurohuni që gjithmonë të zvogëloni shpejtësinë tuaj dhe të qëndroni më larg makinave para jush. Nëse keni mundësi, përpiquni të praktikoni në rrugë të zbrazëta siç është një parkim pasi ka rënë borë ose shi për të marrë përvojë. Merrni këtë çështje me qetësi, ngadalë, qëndrueshëm dhe njihuni se si veprohet me  veturë në këto situata.

5. Shmangia e zemërimit në rrugë.

Shoferët e rinj janë të njohur për gjaknxehtësi gjatë vozitjes në rrugë. Kur jeni shofer i papërvojë, zakonisht vozisni më ngadalë, më me kujdes, sepse  ndonjëherë mund të bëni edhe  gabime. Kjo është se për shkak se edhe pasi të keni kaluar testin, ju jeni ende duke u njohur me rrugën. Ndonjëherë mund të zemëroheni pa dashje me ndonjë një shofer tjetër, por përpiquni të tërhiqeni nga ndërveprimi me ta. Nëse mund t’i injoroni, do të ishte shumë mire e  nëse është e nevojshme, ndryshoni edhe drejtimin me qëllim që situata mos të dalë jashtë kontrollit. Nëse dikush vërtet ju ofendon, thjesht merrni frymë thellë, numëroni deri në dhjetë dhe zemërimi juaj shumë shpejt do të tretet.

Shpresojmë, këto këshilla do t’ju ndihmojnë të ndiheni të sigurt dhe të përgatitur për të drejtuar automjetin tuaj pa shqetësime.

Syze dielli gjatë drejtimit të një makine?!

Syze dielli gjatë drejtimit të një makine?!

Syzet Aviator me xhama të pasqyruar ose  syzet me xhama vetë-ngjyrosës ?!- zgjedhja e syzeve të diellit është e madhe.

Në përgjithësi, syzet e diellit mund të mbrojnë sytë nga rrezet e forta të diellit, por jo të gjitha janë të përshtatshme për drejtimin e një makine.

Syzet e diellit ndahen në kategori të ndryshme anti-shkëlqim, në varësi të ngjyrës së xhamave. Sipas Shoqatës Qendrore të Okulistëve dhe Optometristëve, syzet e diellit me mbrojtje nga shkëlqimi i kategorisë 4 (transmetimi i dritës nga 3 deri në 8 përqind) nuk janë absolutisht të përshtatshme për trafikun rrugor.

Sipas Shoqatës Qendrore, xhamat e syzeve të diellit me një transmetim drite prej 25 përqind dhe më pak ose xhamat me ngjyrim prej 75 përqind ose më shumë, zakonisht nuk janë të përshtatshme për trafikun rrugor pas errësimit. Në çdo rast, syzet e diellit nuk duhet të vihen kur ngisni makinën gjatë natës.

Sigurisht, syzet e diellit gjithashtu duhet të kompensojnë çdo ametropi, d.m.th. ato duhet të kenë xhama të lëmuar.

Ngjyra e syzeve është gjithashtu e rëndësishme; nuk duhet të dëmtojë shikimin e semaforëve dhe dritës së kaltër. Dhe së fundmi, syzet e diellit nuk duhet të kufizojnë fushën e shikimit – kornizat dhe këndet duhet të jenë sa më të ngushtë që të jetë e mundur. Transmeton AMCK