Skip to content

INFORMATA TË RËNDËSISHME

Emri: Republika e Kosovës

Kryeqyteti: Prishtina

Vendndodhja: Evropë Juglindore, Gadishulli Ballkanik

Sipërfaqja: 10,877km2

Popullsia: 1.815.606 (data: 31/12/2012)

Gjuhët: shqip (zyrtare), serbisht, anglisht, turqisht.

Klima: Kontinentale, temperaturat mesatare të larta + 25 ° C dhe + 38 ° C. Temperaturat mesatare të ulta -2 ° C

Dita e Pavarësisë: 17 Shkurt 2008

Dita e Kushtetutës: 9 Prill 2008

Qeveria: Demokracia Parlamentare

Valuta: Euro (€)

Feja: Muslimane 92%, Ortodokse 6%, Katolike 1%

Energjia elektrike: 230V / 530Hz (priza evropiane)

Kodi thirrës: +383

Zona kohore: UTC +1

Linja kufitare në km: 700.7 km

Kufizohet me: Serbinë 351.6, Maqedonia 158.7km, Shqipëria 111.8km dhe Mali i Zi 78.6km.

Rajonet administrative: 38 komuna

 

112 Shërbimet emergjente Tel. fikse dhe Mobile

192 Policia Tel. fikse dhe Mobile

193  Zjarrëfiksit Tel. fikse dhe Mobile

194 Ambulanca Tel. fikse dhe Mobile

195  Koha

 

Burimi i informacionit: www.viewkosova.com

AMCK Phone call now 038 60 10 46

TELEFONO 1919

Kërko:

Klubi juaj i sigurisë në rrugë

AMCK Auto Moto Club Kosovo Logo Vector

AUTO MOTO CLUB KOSOVA

 

Telefoni: 038 600 678
Asistenca rrugore: 1919
Email: [email protected]

Zyrat qëndrore:

Adresa: Magjistralja Prishtinë – Mitrovicë km.1
10 000, Prishtinë, Kosovë

(tek objekti i kompanisë Eurogoma Shpk)

ORARI I PUNËS:

E Hënë – e Premte: 08:00 – 17:00
E Shtune: 08:00 – 15:00
E Diele: Nuk punohet.

AMCK - AUTO MOTO CLUB KOSOVA: Lokacioni në hartën e Prishtinës