Skip to content

Ju duhet asistenca rrugore?
Telefono tani 1919

NE JEMI ATY NË
KOHËN E DUHUR!

I SIGURT

KËSHILLA PËR PASAGJERËT

AMCK keshilla shofer kujdes rrugore shoferi kujdesi Vetura

Për Shoferët

 • Hapi i parë i shoferit është kontrollimi i të gjitha gomave -pneumatikëve para se të niset.
 • Hapi i dytë pas hyrjes në automjet duhet të jetë vendosja e rripit të sigurisë dhe të sigurohet që edhe pasagjerët e tjerë në automjet ta bëjnë të njejtën gjë.
 • Keni kujdes të shtuar ndaj kushteve atmosferike dhe gjendjes së rrugës , shenjave/sinjalizimit  vertical dhe horizontal  duke respektuar normat ligjore.
 • Shoferet në trafik janë të obliguar t’iu përmbahen rregullave të trafikut, shenjave të trafikut të vendosura në rrugë, si dhe shenjave dhe urdhrave të personit të autorizuar.
 • Shoferi e ka për detyrë të ketë kujdes të veçantë ndaj këmbësorve fëmijëve dhe personave të verbër.
 • Shoferi duhet ta drejtojë mjetin në anën e djathtë të kahut të lëvizjes së rrugës.
 • Për lëvizje të mjetit të vet, shoferi duhet ta shfrytëzojë vetëm rrugën, përkatësisht shiritin e trafikut dhe shtegun e caktuar për lëvizjen e atij lloji të mjeteve të cilit i takon mjeti, përveç në rast të rrezikut.
 • Shoferi i mjetit, i cili lëviz pranë mjetit të transportit publik të udhëtarëve ose pranë autobusit me të cilin kryhet transporti për nevoja personale i ndalur në vendndalim të autobusëve, duhet të lëvizë me shpejtësi të zvogëluar dhe me kujdes të shtuar, ashtu që te mos i rrezikojë personat të cilët hyjnë ose dalin nga mjeti.
AMCK keshilla shofer kujdes rrugore shoferi kujdesi Makina

Për pasagjerët

 • Pasagjerët duhet të mos shqetësojnë shoferin gjatë ngasjes dhe të mundohen të lehtësojnë.
 • Moskritikoni aftsitë dhe mnyrën e ngasjes së shoferit.
 • Mos shfaqnindjenja ankthi apo shqetësim i gjatë ngasjes.
 • Në rast se pasagjerët kanë leje për drejtimin e automjetit, sygjerohen të ndërrohen kohë pas kohe.
 • Nuk lejohet që udhëtaret të dalin nga mjeti për transport të udhëtarëve pa u ndalur mjeti.
 • Gjatë kohës së lëvizjes së mjetit nuk lejohet që personat të kërcejnë, t’i hapin dyert, të dalin me pjesë të trupit jashtë mjetit, të ulen në dritare apo të ngjashme, në pjesë të jashtme të mjetit ose në mjete të bashkëngjitura.
AMCK Phone call now 038 60 10 46

TELEFONO 1919

Kërko:

API key not valid, or not yet activated.

Klubi juaj i sigurisë në rrugë

AMCK Auto Moto Club Kosovo Logo Vector

AUTO MOTO CLUB KOSOVA

 

Telefoni: 038 600 678
Asistenca rrugore: 1919
Email: [email protected]

Zyrat qëndrore:

Adresa: Magjistralja Prishtinë – Mitrovicë km.1
10 000, Prishtinë, Kosovë

(tek objekti i kompanisë Eurogoma Shpk)

ORARI I PUNËS:

E Hënë – e Premte: 08:00 – 17:00
E Shtune: 08:00 – 15:00
E Diele: Nuk punohet.

AMCK - AUTO MOTO CLUB KOSOVA: Lokacioni në hartën e Prishtinës