Kampanja #Love30 FIA X AMCK

Kampanja   #Love30     FIA X AMCK

Përkufizimi: Java e 6-të Globale e Sigurisë Rrugore  do të fillojë Dekadën e re të Veprimit për Rrugë të Sigurta. Ky është momenti mbarë botëror për të amplifikuar përpjekjet e vazhdueshme të fushatës për të siguruar angazhim dhe ndryshim për  politikat e vendeve, për rrugë me shpejtësi të ulët, dhe implementimin e saj.

                                                   
Qëllimi: Në të gjithë botën, rrugët me shpejtësi të ulët dhe të sigurta munden të transformojnë hapësirat publike për t’i shërbyer nevojave afatgjata të gjithsecilit në komunitetet e tyre. Duke u bazuar në Deklaratën e  Stokholmit ne vitin 2020 fushata Streets for Life përqendrohet në avokimin për një shpejtësi maksimale prej 30 km/orë në rrugët urbane ku janë të përzier trafiku dhe përdoruesit e rrezikuar të rrugës. Streets for Life bashkon aktivistët për rrugë më të sigurt dhe po ashtu më miqësore me klimën, po ashtu edhe për të drejtat jetike të fëmijëve, duke përfshirë ambiente të sigurta  për lëvizjen e fëmijëve dhe të lojës.

Fakte Relevante mbi Efektin e kësaj kampanje:

Dëshmitë nga e gjithë bota tregojnë se rrugët me kufizim te shpejtësisë ne 30 km/h ulin rrezikun e lëndimeve serioze dhe  shpëtojnë jetë. 

  1. Në Toronto, Kanada,  aksidentet në rrugë kanë rënie me 28% pasi kufijtë e shpejtësisë u ulën nga 40 në 30 km/orë në 2015, gjë që çoi në zvogëlimin e lëndimeve serioze dhe fatale me dy të tretat e ndodhive .
  2.  Në Kolumbi, Bogota kane nisur këtë inicativë 30 km/h për zonat  me trafik  të ndryshëm në një paketë masash në Planin e tyre te menaxhimit te shpejtësisë që kanë zvogëluar fatalitetin në trafik me 32% 3.
  3. Një studim nga Londra zbuloi se kufijtë më të ulët të shpejtësisë (në këtë rast zona me 20 kilometra në orë) ishin shoqëruar  me një ulje prej 42% të viktimave në rrugë,  ndërsa në Bristol vendosja e 20km/h  në orë kufijtë u shoqëruan me një ulje prej 63% të lëndimeve fatale midis viteve 2008 dhe 2016

Fakt: Rrugët me shpejtësi të ulët janë efektive në çdo kontekst edhe pse shumë nga vendet që kanë bërë ndryshime efektive të sigurisë rrugore janë vendet e zhvilluara, rrugët me shpejtësi të ulët janë të mundshme që të zbatohen, pa marrë parasysh nivelin e zhvillimit ose numrin e  automjeteve. Zonat prej 30 km/orë janë vendosur me sukses nëpër lagje në Afrikë, Amerika e Veriut, Azi, Evropë, Amerika Latine dhe Australia. Në shumë raste, këto zona janë vendosur rreth shkollave, si projekti  në Tanzani, i cili fitoi çmimin prestigjioz “Ross” për Qytetet, dhe në Zambia e cila kohët e fundit ka futur kufij më të ulët të shpejtësisë rreth shkollave dhe zonave me fluks të lartë këmbësorësh.

Transmeton: AMCK

MICK SCHUMACHER DHE JULIAN ALAPHILIPPE I BASHKOHEN FUSHATES GLOBALE #3500LIVES PËR SIGURI RRUGORE

MICK SCHUMACHER DHE JULIAN ALAPHILIPPE I  BASHKOHEN  FUSHATES GLOBALE #3500LIVES PËR SIGURI RRUGORE!

Më 16 Prill, me rastin e çmimit të madh Grand Prix Emilia Romagna, Fushata Globale e Sigurisë Rrugore FIA-JCDecaux #3500LIVES mblodhi forca të mëtejshëm me fillimin e një vizuali të ri. Duke i bërë së bashku shoferin e garave të FIA-s, Mick Schumacher dhe Kampionin Botëror të Rrugës UCI 2020, Julian Alaphilippe, ky aset i ri i fushatës synon të rrisë ndërgjegjësimin sa i përket nevojës  për të ndarë rrugën midis përdoruesve të ndryshëm.


Qarku i Imolas ka një vlerë të madhe simbolike për të dy ambasadorët e rinj: është vendi ku Mick Schumacher drejtoi Grand Prix-in e tij të parë Evropian të Formula 1 dhe është vendi ku Julian Alaphilippe u bë Kampion Bote Rrugor në vitin 2020, pas vendimit të UCI për të organizuar finishin  e UCI Road 2020 për Kampionatet Botërore në qarqet  e njohur të Imola, Enzo e Dino Ferrari.

Çdo ditë, më shumë se 3,500 njerëz vriten në rrugët e botës, duke përfshirë 500 fëmijë. Me qëllim të trajtimit të sfidës së sigurisë rrugore, Fushata # 3500LIVES thekson rolin që secili individ  mund të luajë në bërjen e rrugëve më të sigurta për të gjithë përdoruesit. Që nga viti 2017, fushata është përkthyer në 33 gjuhë dhe shfaqet në mbi 1,200 qytete në më shumë se 80 vende të Botës, çdo vit, falë mbështetjes së kompanisë numër një të reklamave dhe partnerit bashkëpunues  të fushatës JCDecaux. Mesazhet e fushatës do të përforcohen nga rregulli i ri i mbështetur nga Mick Schumacher dhe Julian Alaphilippe.

FIA dhe UCI po punojnë së bashku për të adresuar sfidën e sigurisë rrugore, veçanërisht duke promovuar fushatën # 3500LIVES të sigurisë rrugore dhe duke rritur ndërgjegjësimin për nevojën për të ndarë rrugën midis shoferëve, çiklistëve dhe  përdoruesve të tjerë të rrugës.

Sot, këmbësorët, çiklistët dhe motoçiklistët përbëjnë deri në 54% të gjitha vdekjeve në trafikun rrugor, ndërsa personat në veturë deri në 29%. Mungesa e infrastrukturës së dedikuar siç janë korsitë e biçikletave në disa vende i lë çiklistët të rrezikuar nga kjo mungesë  dhe dëmtimet e mëtutjeshme. Në prag të pandemisë COVID-19, gjithnjë e më shumë njerëz kanë ngurruar të përdorin transportin publik dhe kanë zgjedhur  mënyra alternative të transportit siç është : ecja, çiklizmi, motoçiklizmi, … duke e bërë kështu nevojën për të ndarë rrugën midis përdoruesve edhe më të rëndësishme.

Duke bërë thirrje sa i përket kampanjës   ‘Ndaj Rrugën’  Mick Schumacher dhe Julian Alaphilippe ftojnë të gjithë përdoruesit e rrugës që t’i binden ligjeve për  kufijtë  të shpejtësisë, të ngadalësojnë shpejtësinë në kushte  dukshme të zvogëluara, të sinjalizojnë synimet e tyre paraprakisht dhe të mbajnë një distancë të sigurt. Më konkretisht, ata inkurajojnë shoferët të jenë të vetëdijshëm për shtigjet e biçikletave dhe të sigurojnë një distancë të sigurt kalimi kur tejkalojnë çiklistët. Ata gjithashtu nxisin çiklistët të mbajnë  helmet mbrojtëse , sigurohuni që ata janë të dukshëm dhe duke  përdorur  shtigjet e biçikletave kur është e mundur. Transmeton AMCK/