Volkswagen po zhvillon veturën autonome elektrike ID.Buzz apo i njohur ndryshe si minibusi elektrik.

Volkswagen po zhvillon veturën autonome elektrike ID.Buzz apo i njohur ndryshe si minibusi elektrik.

Zhvillimi i veturave autonome po përparon, ku Ford dhe Volkswagen kanë investuar në kompaninë teknologjike Argo AI nga Pittsburgh, risitë e së cilës do të përdoren nga gjigantët.

Volkswagen ka njoftuar planet për të testuar drejtimin autonom duke përdorur furgonin tërësisht elektrik ID.Buzz. Për ata që mund ta kenë harruar, ID.Buzz është një automjet koncept i bazuar në të njëjtën platformë MEB që përdoret për ID të Volkswagen, raporton autocar.

Kur të jetë përfundimisht gati për treg, do të shfaqet në versionet e pasagjerëve dhe ngarkesave. Qendra e parë evropiane e testimit të kompanive Argo AI do të hapet këtë verë në Munich, Gjermani, dhe deri atëherë duhet të shohim një version realist të ID. Buzz, jo një koncept, pasqyrim ose mushkë provë me një trup tjetër.

“Qëllimi ynë është që versioni i vetë-drejtimit të modelit ID.Buzz të lehtësojë transportin komercial dhe shërbimet e dorëzimit nga viti 2025. Në qytete të caktuara, njerëzit do të kenë mundësinë e një automjeti që drejton vetë për t’i çuar ato në destinacionet e tyre. Mallrat dhe dërgesat do të lehtësohen nga shërbimi ynë i drejtimit autonom”, tha Christian Senger, drejtor i Automjeteve Tregtare të Volkswagen.

ID Autonome Elektrike. Buzz do të ketë teknologji autonome të Nivelit 5, nuk do të jetë në dispozicion për përdoruesit privatë, por do të jetë i destinuar për biznese tregtare me qasje të kufizuar tek konsumatorët individualë.

Si një kujtesë, automjetet me teknologji autonome të Nivelit 4 mund të lëvizin në mënyrë të pavarur, por ato gjithashtu kanë një timon dhe pedale në mënyrë që shoferi të marrë kontrollin në rrethana të caktuara.

TRANSMETON AMCK.

12 Makinat ‘më të gjelbra’ për vitin 2021

12 Makinat ‘më të gjelbra’ për vitin 2021

Nuk duhet të jetë surprizë për audiencën  që makinat më të pastra në rrugë për 2021 janë të gjitha të elektrizuara deri diku. Kjo është sipas vlerësimeve më të fundit të “GreenerCars” të lëshuar nga Këshilli Amerikan për Ekonomi dhe  Efiçiencë të Energjisë (ACEEE). Rezultatet bazohen në një studim të mbi 1.000 modeleve, duke përfshirë automjete tradicionale me gaz ose me naftë, ose me sistem hibrid që kryejnë funksionin si në bateri ashtu edhe në benzinë, dhe modele të plota elektrike që funksionojnë vetëm nga bateritë ose qelizat e brendshme të karburantit të hidrogjenit. Prandaj, shtatë nga 12 modelet më të mira në listën e makinave më të pastra për vitin 2021 janë automjete me elektricitet të plotë (EV) ndërsa pjesa tjetër janë ose hibride me gaz/energji elektrike (HEV), ose hibride (plug-in) (PHEV) që lëshojnë shumë më pak dyoksid karbon (C02) sesa automjetet me energji tradicionale.

Lista e 12 Makinave Ekologjike  per vitin 2021 si vijon:

Hyundai Ioniq Electric EV.

MINI Cooper SE Hardtop EV.

Toyota Prius Prime PHEV.

BMW i3s EV.

Nissan Leaf EV.

Honda Clarity PHEV.

Hyundai Kona Electric EV.

Kia Soul Electric EV. 

Tesla Model 3 Standard Range Plus EV.

 Toyota RAV4 Prime PHEV.

Toyota Corolla Hybrid HEV|

 Honda Insight HEV.

Vlen të theksohet seemetimet e automjeteve kontribuojnë në rritjen e përqendrimit të gazrave të lidhura me ndryshimin e klimës. Për nga rëndësia, gazrat kryesorë që lidhen me transportin rrugor janë dyoksidi i karbonit (CO2), metani (CH4) dhe oksidi i azotit (N2O). Transmeton AMCK/.

5 gjërat kryesore që një vozitës i ri duhet ti ketë parasysh në komunikacion!

5 gjërat kryesore që një vozitës i ri duhet ti ketë parasysh në komunikacion!

1.Si të trajtohet një gomë e shfryer?

Ju tashmë e keni kaluar testin tuaj dhe jeni në rrugën tuaj të lirë si vozitës, por ju shfryhet goma gjatë ngasjes. Çfarë duhet të bëni? Ju duhet të skajoheni plotësisht nga rruga, edhe nëse goma shkatërrohet plotësisht. Atëherë ose mund të telefononi ndihmë në anë të rrugës për të ndërruar gomën dikush  për ju ose ta zgjidhni vetë problemin. Nëse keni një gomë rezervë, sigurohuni që të mos keni trafik para se të përpiqeni ta ndërroni vetë. Disa makina më të reja tani kanë një metodë të re e cila e lehtëson riparimin e gomës me anë të një mase (shkume) e cila aktivizohet duke u zgjeruar në rast aksidenti. Por nëse goma juaj është shkatërruar plotësisht, opsioni i vetëm është që ajo të zëvendësohet.

2. Si të trajtohet shenja me dritë “Kontrolloni motorin”?

Nëse drita juaj e motorit kontrollues ndizet dhe shoqërohet me ndonjë erë, zhurmë ose ndryshim të performancës së makinës, ndaloni veturën menjëherë. Nëse nuk ka ndonjë problem mirëpo drita e motorit është ndezur, është më mirë ta dërgoni makinën tuaj te një mekanik i besuar, i cili do të jetë në gjendje të diagnostikoj dhe t’ju informoj për problemin. Mirëpo nëse sapo keni mbushur karburantin dhe drita e motorit është ndezur, mund të tregojë që kapaku juaj është i lirshëm, ose vetura është e mbushur me karburant të gabuar.

3. Rregullat dhe  rregulloret.

Ekziston ligji për rregullat e trafikut ku përcaktohen të drejtat dhe detyrimet e pjesëmarrësve në komunikacion. Si p.sh  rregulla të ndryshme se çfarë mund të ndodhë nëse jeni duke përdorur celularin derisa jeni duke vozitur. Një ide e mirë është të hulumtoni saktësisht se çfarë kërkohet në varësi të vendit ku jetoni. Nëse jeni duke vozitur jashtë shtetit tuaj është më mirë nëse kontrolloni nëse ka ndonjë kërkesë shtesë para se të udhëtoni apo nëse patentë shoferin tuaj mund ta përdorni ndërkombëtarisht.

4. Si të vozisni në mot të keq.

Në një moment, ju do të keni rast të vozisni në një shi të madh ose dëborë. Dhe megjithëse këto raste  duhet të shmangen nëse mundeni, ndonjëherë është e pashmangshme. Sigurohuni që gjithmonë të zvogëloni shpejtësinë tuaj dhe të qëndroni më larg makinave para jush. Nëse keni mundësi, përpiquni të praktikoni në rrugë të zbrazëta siç është një parkim pasi ka rënë borë ose shi për të marrë përvojë. Merrni këtë çështje me qetësi, ngadalë, qëndrueshëm dhe njihuni se si veprohet me  veturë në këto situata.

5. Shmangia e zemërimit në rrugë.

Shoferët e rinj janë të njohur për gjaknxehtësi gjatë vozitjes në rrugë. Kur jeni shofer i papërvojë, zakonisht vozisni më ngadalë, më me kujdes, sepse  ndonjëherë mund të bëni edhe  gabime. Kjo është se për shkak se edhe pasi të keni kaluar testin, ju jeni ende duke u njohur me rrugën. Ndonjëherë mund të zemëroheni pa dashje me ndonjë një shofer tjetër, por përpiquni të tërhiqeni nga ndërveprimi me ta. Nëse mund t’i injoroni, do të ishte shumë mire e  nëse është e nevojshme, ndryshoni edhe drejtimin me qëllim që situata mos të dalë jashtë kontrollit. Nëse dikush vërtet ju ofendon, thjesht merrni frymë thellë, numëroni deri në dhjetë dhe zemërimi juaj shumë shpejt do të tretet.

Shpresojmë, këto këshilla do t’ju ndihmojnë të ndiheni të sigurt dhe të përgatitur për të drejtuar automjetin tuaj pa shqetësime.

Syze dielli gjatë drejtimit të një makine?!

Syze dielli gjatë drejtimit të një makine?!

Syzet Aviator me xhama të pasqyruar ose  syzet me xhama vetë-ngjyrosës ?!- zgjedhja e syzeve të diellit është e madhe.

Në përgjithësi, syzet e diellit mund të mbrojnë sytë nga rrezet e forta të diellit, por jo të gjitha janë të përshtatshme për drejtimin e një makine.

Syzet e diellit ndahen në kategori të ndryshme anti-shkëlqim, në varësi të ngjyrës së xhamave. Sipas Shoqatës Qendrore të Okulistëve dhe Optometristëve, syzet e diellit me mbrojtje nga shkëlqimi i kategorisë 4 (transmetimi i dritës nga 3 deri në 8 përqind) nuk janë absolutisht të përshtatshme për trafikun rrugor.

Sipas Shoqatës Qendrore, xhamat e syzeve të diellit me një transmetim drite prej 25 përqind dhe më pak ose xhamat me ngjyrim prej 75 përqind ose më shumë, zakonisht nuk janë të përshtatshme për trafikun rrugor pas errësimit. Në çdo rast, syzet e diellit nuk duhet të vihen kur ngisni makinën gjatë natës.

Sigurisht, syzet e diellit gjithashtu duhet të kompensojnë çdo ametropi, d.m.th. ato duhet të kenë xhama të lëmuar.

Ngjyra e syzeve është gjithashtu e rëndësishme; nuk duhet të dëmtojë shikimin e semaforëve dhe dritës së kaltër. Dhe së fundmi, syzet e diellit nuk duhet të kufizojnë fushën e shikimit – kornizat dhe këndet duhet të jenë sa më të ngushtë që të jetë e mundur. Transmeton AMCK

Jaguar kthen në vitin 2021 modelin e para 70 viteve

Jaguar kthen në vitin 2021 modelin e para 70 viteve

Marka britanike Jaguar rikthehet të prodhojë makinën e saj klasike C-Type.

Jaguar C-Type është një nga makinat më të lavdishme të kësaj marke, që debutoi në vitin 1951 dhe fitoi po atë vit garën e famshme të La Manshit.

Përgjatë viteve u prodhuan 53 Jaguar C-Type.

Çmimi i makinës së këtij viti nuk dihet, por në ankand, një mjet i tillë është shitur rreth 1,5 milionë euro.

Për herë të parë prodhohet bateria e veturave elektrike që mbushet për 5 minuta

Për herë të parë prodhohet bateria e veturave elektrike që mbushet për 5 minuta

Janë prodhuar për herë të parë bateritë për vetura elektrike që mbushen plotësisht për vetëm pesë minuta. Kjo arritje po vlerësohet si hap i madh drejt synimit që veturat elektrike në të ardhmen të mbushen aq shpejt sa veturat me naftë ose benzinë.

Veturat elektrike janë pjesë jetike e masave kundër krizës klimatike, por harxhimi i baterisë është shqetësim për vozitësit. Bateritë e reja jon-litium u zhvilluan nga kompania izraelite “StoreDot” dhe u prodhuan nga kompania “Eve Energy” në Kinë në linjat standarde të prodhimit.

Kompania izraelite tashmë e ka dëshmuar veten përmes prodhimit të baterive që mbushen shumë shpejt të telefonave, dronave, skuterëve, ndërsa 1.000 bateritë e prodhuara tani pritet ta dëshmojnë teknologjinë e saj te prodhuesit e veturave.

Në këtë kompani kanë investuar gjigantët “Daimler”, “BP”, “Samsung” dhe “TDK” dhe deri tani ka arritur të grumbullojë 130 milionë dollarë, shkruan The Guardian.

Bateritë e reja mund të mbushen për vetëm pesë minuta, por për to nevojiten mbushës shumë më të fuqishëm sesa ata që përdoren sot. Duke përdorur infrastrukturë në dispozicion, kompania “StoreDot” synon që me një mbushje 5-minutëshe të baterisë të ofrojë 160 kilometra vozitje nga viti 2025.

Raport i 24 orëve për mirëmbajtjen e rrugëve në Kosovë

Raport i 24 orëve për mirëmbajtjen e rrugëve në Kosovë sipas Ministrisë së Infrastrukturës;

Prishtinë,
18 janar 2021​

Mirëmbajtja dimërore e auto-udhëve, rrugëve nacionale e atyre rajonale po vazhdon me intensitet të shtuar.

Bazuar në raportin ditor të ditës së sotme, Ministria e Infrastrukturës informon si në vijim:

Në auto-udhën R6 Doganaj-Hani i Elezit, për shkak të reshjeve të borës dhe temperaturave nën zero (-10) u intervenua me kripë dhe pastrim të borës si preventivë për parandalim të krijimit të ngricave në shtresat qarkulluese.

Ndërsa intervenime me kripë kishte  në të dy drejtimet : Suharekë Morinë  dhe Suharekë – Gjurgjicë.

Gjithashtu në Gjilani 2, të gjitha rrugët janë në gjendje të mirë, është intervenuar me kripë.

Në regjioni Peja 1 temperaturat janë mjaft të ulëta dhe ka ngrica, bëhet shpërndarja e kripës në të gjitha rrugët. Duhet cekur se në rrugën Kuqishtë-Bogë ka vështirësi në pastrimin e borës dhe shpërndarjen e kripës për shkak të parkimit të veturave në shiritin qarkullues. Të gjitha rrugët janë të kalueshme.  

Për shkak të reshjeve të borës  temperaturave nën zero (-10) u intervenua me kripë e rërë dhe në pastrim të borës,  në mbrëmje e në mesnatë dhe ne orët e mëngjesit  në të gjitha rrugët e regjionit Prishtina 1 si preventivë për parandalim të krijimit të ngricave në shtresat qarkulluese.

Gjakova 2, Prishtina 2,  Peja 2, Ferizaj 1,  s’ka intervenime sepse gjendja e rrugëve është e mirë.

Gjakova 1, në këtë rajon ka pasur intervenime në akset rrugore ku ka pasur ujë në rrugë, po ashtu është hedhur kripë dhe zhavorr. Të gjitha rrugët kanë qenë të kalueshme dhe pa ngrica.

Prizreni 2, për shkak të temperaturave  të ulëta është intervenuar në shpërndarjen e kripës në të gjitha rrugët: Prizren –Morinë , Prizren – Prevalle, Zhur -Dragash- Restelicë, Dragash – Brod, ndërsa bora është pastruar në rrugët, Prizren –Prevallë, Dragash – Brod dhe  Dragash – Restelicë. Rrugët janë të hapura për qarkullimi.

Ministria e Infrastrukturës bën apel për kujdes të shtuar në komunikacion, njëkohësisht mbetet e përkushtuar maksimalisht në zhvillimin normal të komunikacionit dhe minimizimin e vështirësive eventuale.

Kërkohet heqja e kushtëzimit për regjistrimin e veturave në Kosovë

Ka disa vite që për regjistrimin e veturave, qytetarët e Kosovës duhet të paguajnë tatimin në pronë dhe shërbimet tjera komunale.

Deri para shfaqjes së pandemisë COVID-19, sipas të dhënave të Ministrisë së Brendshme, ishin 150 mijë vetura të paregjistruara. Por pandemia ka ndikuar që të rritet dukshëm ky numër.

Ministri i Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike, ka pranuar se numri i veturave të paregjistruara është në rritje. Ai ka thënë se për t’u liruar qytetarët nga kushtëzimet për regjistrim, duhet bëhen ndryshime ligjore.

“Po është fakt se një numër i madh i veturave në Republikën e Kosovës janë të paregjistruara. Numri është rritur, në fakt edhe gjatë kohës së pandemisë, mirëpo rritja e këtij numri bëhet fjalë për veturat që bëjnë regjistrime të rregullta, që për shkaqe dhe arsye të njohura, kanë mbetur edhe një numër i caktuar.

Për sa i takon numrit të mjeteve të paregjistruara si kontigjencë për gjatë viteve, ne me Bankën Qendrore të Kosovës dhe me kompanitë e sigurimeve, kemi filluar hartimin e një udhëzimi administrative, me të cilin do ta rregullojmë këtë çështje dhe në momentin e parë që na krijohen kushtet dhe rrethanat do ta procedojmë”, ka thënë mnistri për KosovaPress.

Ai po ashtu ka thënë se për veturat që kanë mbetur pa u regjistruar për shkaqe të pandemisë, MPBAP-ja po vepron me vendime të herë pas hershme, derisa shton se çështja e pagesave është e rregulluar me udhëzime administrative.

“Kur po ka vështirësi po e zgjasim afatin e regjistrimit. Nga një herë ka edhe mungesë për tabelat për shkak të furnizimit jo të mirë me tabela. Nga një herë janë arsye të tjera, mirëpo, ne po veprojmë në kushte të pandemisë me vendime të veçanta në mënyrë që ta rregullojmë këtë çështje.

Çështja e pagesave është rregulluar me udhëzime të ndryshme, me ligje. Kështu që ne ndonjë rregull mund ta përjashtojmë, por pa ndryshime ligjore ne nuk mund të bëjmë më tepër”, thotë ai.

Derisa, ministri i Infrastrukturës, i kontaktuar nga KosovaPress, ka thënë se asnjë prej këtyre kushtëzimeve për regjistrim, nuk janë në kompetencën e kësaj ministrie. Drejtori i Shoqatës së Sigurimeve të Kosovës, thotë se sipas ligjeve në fuqi, respektivisht Ligjit për Tatimin në Pronën e Paluajtshme, është përcaktuar mënyrat e mbledhjes së detyrueshme të tatimit në pronë të cilat mund të ushtrohen nga organet kompetente.

Ai ka marrë në vlerësim numrin e tërësishëm të mjeteve motorike të siguruara dhe ka konstatuar se rreth 350 mijë qytetarë janë të kushtëzuar në procesin e regjistrimit të mjetit të tyre motorik.

Drejtori i Shoqatës së Sigurimeve bëri me dije se me datë 24.06.2019 kanë paraqitur ankesë në institucionin e Avokatit të Popullit lidhur me shkeljen e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut apo keqpërdorim nga autoritetet publike dhe lidhur me këtë.