Volkswagen po zhvillon veturën autonome elektrike ID.Buzz apo i njohur ndryshe si minibusi elektrik.

Volkswagen po zhvillon veturën autonome elektrike ID.Buzz apo i njohur ndryshe si minibusi elektrik.

Zhvillimi i veturave autonome po përparon, ku Ford dhe Volkswagen kanë investuar në kompaninë teknologjike Argo AI nga Pittsburgh, risitë e së cilës do të përdoren nga gjigantët.

Volkswagen ka njoftuar planet për të testuar drejtimin autonom duke përdorur furgonin tërësisht elektrik ID.Buzz. Për ata që mund ta kenë harruar, ID.Buzz është një automjet koncept i bazuar në të njëjtën platformë MEB që përdoret për ID të Volkswagen, raporton autocar.

Kur të jetë përfundimisht gati për treg, do të shfaqet në versionet e pasagjerëve dhe ngarkesave. Qendra e parë evropiane e testimit të kompanive Argo AI do të hapet këtë verë në Munich, Gjermani, dhe deri atëherë duhet të shohim një version realist të ID. Buzz, jo një koncept, pasqyrim ose mushkë provë me një trup tjetër.

“Qëllimi ynë është që versioni i vetë-drejtimit të modelit ID.Buzz të lehtësojë transportin komercial dhe shërbimet e dorëzimit nga viti 2025. Në qytete të caktuara, njerëzit do të kenë mundësinë e një automjeti që drejton vetë për t’i çuar ato në destinacionet e tyre. Mallrat dhe dërgesat do të lehtësohen nga shërbimi ynë i drejtimit autonom”, tha Christian Senger, drejtor i Automjeteve Tregtare të Volkswagen.

ID Autonome Elektrike. Buzz do të ketë teknologji autonome të Nivelit 5, nuk do të jetë në dispozicion për përdoruesit privatë, por do të jetë i destinuar për biznese tregtare me qasje të kufizuar tek konsumatorët individualë.

Si një kujtesë, automjetet me teknologji autonome të Nivelit 4 mund të lëvizin në mënyrë të pavarur, por ato gjithashtu kanë një timon dhe pedale në mënyrë që shoferi të marrë kontrollin në rrethana të caktuara.

TRANSMETON AMCK.