Nga tani, ose paisjet dimërore ose gjobë!

15 Nëntori ishte dita e fundit kur qytetarët kishin mundësi të bëhen gati për sezonën dimërore.

Bazuar në ligjet në fuqi, nga kjo datë deri më 15 Mars të gjithë drejtuesit e automjeteve janë të obliguar që t’i kenë veturat e gatshme për dimër, kjo nënkupton që duhet t’i vendosin gomat e dimrit, t’i ken zinxhirët dhe pajisjet e tjera dimërore brenda në veturë, në të kundërtën do të dënohen me gjobë.

E gjithë kjo bëhet për shkak të sigurisë së shoferëve dhe pjesëmarrësve të tjerë në komunikacion.

Rikujtojmë se thellësia e vijave të gomës për përdorim të dimrit duhet të jetë më e madhe se 4 milimetra.

Recommended Posts